Frozen cheese cake Ananas-kokos

 


Till midsommar hör jordgubbar och tårta  ihop  precis som handen i handsken. Men i år valde jag att bryta det mönstret här hemma.  
 
Jag har haft en del kalas den senaste tiden och bakat flera tårtor med jordgubbar så det föll sig självklart att prova något annat. 
Cheesecake ! Frozen ! Och lite sommriga smaker !
Då var det bara att sätta igång och experimentera. 
Det blev en ananas/kokos cheesecake med lite mörk choklad som jag ringlade över och dekorerade med. 
Sommar smakerna satt där, men det väsentligaste fattades SOL ! 
Men vi lyckades även få solstrålar på eftermiddagen precis lagom till  dansen kring midsommar stången. Helt underbart. 
 
Recept till denna lilla somriga sak kommer här :
Ca 1/3 paket digestive kex
50g smör 
3ägg
200g philadelphia
3 dl vispad grädde
1 1/2 dl socker 
2 msk vanilj socker 
1burk krossad avrunnen ananas
Ca 1dl kokos  
 
Topping 
4 digestive kex
1/2dl kokos
Mörk bak choklad 
 
Häll krossad ananas i en durk och sila bort all vätska. 
Dela digestive kex och lägg dem i en matberedare, mixa till smulor. (Du kan även lägga kexen i en påse, knyta påsen och krossa kexen genom att kavla över påsen tills du har fin fördelat dem) tillsätt sedan smör och mixa allt en liten stund till. 
Ta fram en form med avtagbara kanter,och lägg den gryniga massan i formen. 
Fördela massan jämnt över botten och ställ in den i frysen en liten stund. 
Dela äggen så att du har tre gulor i en bunke och tre vitor i en annan bunke.
Vispa äggvitorna till ett fast skum, du ska kunna vända upp och ner på bunken och inget ska trilla ut. 
Vispa grädden i en tredjebunke och ställ åt sidan. 
Ta nu fram bunken med äggulor, tillsätt 
Socker och vaniljsocker och vispa tills 
Smeten är porös. 
Tillsätt  philadelphian, kokos och ananas, rör runt och blanda väl. 
Vänd ner grädden försiktigt och rör runt med stora tag. Till sist vänder du ner äggvitan försiktigt, blandar och rör runt även den  med stora tag. 
Ta ut formen ur frysen och häll i smeten. 
 
Mixa resterande digestive kex med kokos  ( jag använde matberedare) och strö det över smeten. 
Lägg formen i frysen i ca 4-5 timmar.
Ta ut  15-20 minuter innan servering
 
Jag dekorerade med mörk bakchoklad som jag ringlade över kakan och choklad som jag först ringlade vågrätt och sedan lodrätt på bakblåts papper och lät det stelna i frysen. 
 
Tack för att du tittade in och smaklig spis :) 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: