Hemma gjorda Raffaello kulor

Raffaello ! 
Oj oj, den lilla goda kulan. Krispig på utsidan mjuk på insidan och fylld med en nöt! 
Vem tycker inte om den? 
Synd att dem är svåra att få tag på och dessutom dyra. 
 
Men du kan göra egna ! 
Goda är dem också ! 
 
En lite kladdig process på slutet men att slicka i sig lite vit choklad och kokos från finger topparna när man är klar är inte helt fel 😉
 
Vi provade att göra dem här hemma och som allt annat sött så tog dem snabbt slut.
 
Trevligt att bjuda på och uppskattat bland gästerna. 
 

Dem ser rätt så frestande ut, eller hur ?? 
 
Nu ska jag sluta fresta och dela med mig av receptet. 
 
Jag gjorde så här : 
 
Hemma gjord Raffaelo 

200g smör ( inte margarin ) 
200g philadelphia
200 g sötad kondenserad mjölk
200g kokos 
Ca 50g ljus sirap
1 påse mandlar. 
Rice krisps ( frukost flingor för barn ) 
 
 
Smält smör och kondenserad mjölk i en kastrull rör runt, ta sedan bort från plattan och låt svalna. 
 
Rör i hop philadelphia och sirap till en jämn kräm och ställ åt sidan.
 
Häll nu kokos i den avsvalnade smör/kondenserad mjölk blandningen
Och rör runt.
Tillsist häller du i Philadelphia blandningen och rör runt till en fin smet. 
Ställ in smeten i kylskåpet.
Smeten ska hårdna så pass att det går att rulla den. (Ca 1-2 timmar ) 
 
Vill du påskynda processen kan du ställa in smeten i frysen också. 
Känn på den då och då om den är tillräckligt fast. 
 
Rosta undertiden mandlarna i en stekpanna.
Detta är inget måste, men dem blir godare när dem är lite rostade.
 
Krossa lite rice krisps ( dem små frukost flingorna för barn ) och lägg dem i en skål/tallrik.
 
Gör små bollar av smeten som har stelnat. 
Stoppa in en mandel och forma till den.
Rulla bollen i den krossade rice krisps. 
Lägg dem på ett fat och ställ in dem i kylen ytterligare en halvtimmes tid. 
 
Under tiden smälter du vit choklad och låter chokladen svalna. 
 
Nu kommer vi till den lite mer kladdiga delen. 
 
Ta ut bollarna ur kylen.
Doppa dem  i den avsvalnade chokladen och rulla dem i kokos. 
Ställ dem i kylen igen, gärna ett par timmar innan servering,  eller över natten. 
 
Ja jag vet ! Vem orkar vänta en hel natt !! ;) 
Det gjorde inte vi här hemma i vart fall :) 
 
Smaklig spis. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: