Hemma gjorda Raffaello kulor

Raffaello ! 
Oj oj, den lilla goda kulan. Krispig på utsidan mjuk på insidan och fylld med en nöt! 
Vem tycker inte om den? 
Synd att dem är svåra att få tag på och dessutom dyra. 
 
Men du kan göra egna ! 
Goda är dem också ! 
 
En lite kladdig process på slutet men att slicka i sig lite vit choklad och kokos från finger topparna när man är klar är inte helt fel 😉
 
Vi provade att göra dem här hemma och som allt annat sött så tog dem snabbt slut.
 
Trevligt att bjuda på och uppskattat bland gästerna. 
 

Dem ser rätt så frestande ut, eller hur ?? 
 
Nu ska jag sluta fresta och dela med mig av receptet. 
 
Jag gjorde så här : 
 
Hemma gjord Raffaelo 

200g smör ( inte margarin ) 
200g philadelphia
200 g sötad kondenserad mjölk
200g kokos 
Ca 50g ljus sirap
1 påse mandlar. 
Rice krisps ( frukost flingor för barn ) 
 
 
Smält smör och kondenserad mjölk i en kastrull rör runt, ta sedan bort från plattan och låt svalna. 
 
Rör i hop philadelphia och sirap till en jämn kräm och ställ åt sidan.
 
Häll nu kokos i den avsvalnade smör/kondenserad mjölk blandningen
Och rör runt.
Tillsist häller du i Philadelphia blandningen och rör runt till en fin smet. 
Ställ in smeten i kylskåpet.
Smeten ska hårdna så pass att det går att rulla den. (Ca 1-2 timmar ) 
 
Vill du påskynda processen kan du ställa in smeten i frysen också. 
Känn på den då och då om den är tillräckligt fast. 
 
Rosta undertiden mandlarna i en stekpanna.
Detta är inget måste, men dem blir godare när dem är lite rostade.
 
Krossa lite rice krisps ( dem små frukost flingorna för barn ) och lägg dem i en skål/tallrik.
 
Gör små bollar av smeten som har stelnat. 
Stoppa in en mandel och forma till den.
Rulla bollen i den krossade rice krisps. 
Lägg dem på ett fat och ställ in dem i kylen ytterligare en halvtimmes tid. 
 
Under tiden smälter du vit choklad och låter chokladen svalna. 
 
Nu kommer vi till den lite mer kladdiga delen. 
 
Ta ut bollarna ur kylen.
Doppa dem  i den avsvalnade chokladen och rulla dem i kokos. 
Ställ dem i kylen igen, gärna ett par timmar innan servering,  eller över natten. 
 
Ja jag vet ! Vem orkar vänta en hel natt !! ;) 
Det gjorde inte vi här hemma i vart fall :) 
 
Smaklig spis. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 Susanne skriven

Hej ! Hur många blir det på en sats & hur mycket choklad gå det åt per sats ? TACK ännu en gång för alla dina underbara recept & bilder.God Jul från
Susanne

Svar: Tack fina Susanne, så snällt. :)
Jag hade ca 250 g vit choklad.
Sen måste jag tyvärr säga att jag aldrig räknade hur många det blev. Beror lite på hur stora/små man gör dem. Men kan tippa på att jag fick ut någonstans mellan 20-30 st. God Jul till dig med . ❤😊
snilleskök.se

3 Susanne skriven

HJÄLP HJÄLP Nu har smeten stått i kylen sedan igår kl 18 & den går fortfarande INTE att rulla : ( Vad ska jag göra ????

Svar: Fina Susanne, men då ! ställ in smeten i frysen. känn på den då och då.. tills den känns fast nog att rulla.
tror det kommer hjälpa bra.
håller tummarna att det fungerar.
jag ställde själv min i frysen för att påskynda.
snilleskök.se

5 Susanne skriven

Hej ! Tack för dina tips.Det gick ganska bra MEN 250 gram choklad ? nja jag hade 400 gram / sista omgången choklad blev SÅ tjock att jag inte kunde rulla "kulorna" i chokladen : (
De blev stora & jag fick ca 45 stycken.MEN min man ÄLSKAR dem SÅ nu har jag gömt dem tills tomten kommer. Kan man förvara dem i frysen ??? Kram

Svar: Tack för att du berättar Susanne. :)
Dessa gjorde jag 2014 första gången.
skrev aldrig ner mängden på den vita chokladen.
Så fort tillfälle ges så ska jag göra om dem och förtydliga receptet. Kommer inte ihåg att jag hade problem med dem, dock så kommer jag ihåg att det var kladdigt process när chokladen kom på. 😊
Tur att dem blev goda i vart fall och maken tyckte om dem.
Jag förvarade mina i en tätslutande burk i kylen några dagar innan servering.
men jag tror absolut att de går bra att frysa. Kram 😂
snilleskök.se

2 Susanne skriven

God Jul & Gott Nytt År till dej & de dina : )

Svar: Tack så mycket och God jul till dig och dina med :)
snilleskök.se

4 Susanne skriven

Hej ! Jag la i mer kokos & hoppades på att det skulle hjälpa MEN få nog ställa den i frysen trots allt. Har följt mängderna till punkt & prickan, VAD kan det beror på tror du ?

Kramiz

Svar: jag tror det kommer bli bra nu.. tror inte du har gjort något fel. tror snarare att jag borde vara tydligare med att lägga dem i frysen istället för kylen. Får jag tid över så ska jag göra en ny omgång i år. kan inte minnas att jag hade problem med smeten, då jag la den i frysen direkt. Hoppas att det löste sig med din smet nu Susanne. kram :)
snilleskök.se

6 Susanne skriven

Hej ! Ja smaken är det inget fel på MEN ack så "fula" inte så runda & olika storlekar.Vilken vit choklad använder du ? Mvh Susanne

Svar: Hej, Susanne, jag tror det var odense vit choklad som jag använde. Själva bollarna från smeten gjorde jag väldigt små. Nätt och jämt så nöten/mandeln fick plats. Då dem skulle rullas i flera lager därefter. :)
snilleskök.se

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: