Efter ett par dagars ledighet med sol, bad, havslukt, baby mys, bra sällskap så är man tillbaka i vardagen igen. 
 
Härligt att komma bort, bli ompysslad och omhändertagen ett par dagar, men lika skönt att komma hem till sin lilla vrå. 
 
Tänkte passa på att dela med mig av dessa goda gifflar. 
Alldeles utmärkta att ha med sig på picknicken, stranden, äta som mellis eller varför inte på buffébordet. 
 
 
Jag valde att fylla dessa med smak av pizza, och det uppskattades av barnen som gärna tog fler än en. 
 
Recept på mina pizzagifflar kommer här.
 
Gifflar med pizza fyllning:
 
recept:
 
500g vetemjöl 
1 jäst
3 dl ljummen mjölk
I dl olja
2 tsk salt
1 tsk socker
1 ägg. 
 
Fyllning
Riv ost - mängd efter tycke.
(Skiva även lite mozzarella om du vill)
Strimla skinka
Blanda ketchup och lika delar tomatpure.
Krydda med oregano. 
Blanda allt till en röra.
 
Gör så här: 
 
Häll vetemjöl i en bunke, häll i salt och rör runt.
Därefter häller du i oljan och ägget.
Smula ner jästen över det andra, strö över socker och tillsist heller du i  mjölken och börja arbeta upp en deg.
Tillsätt mer vetemjöl om det behövs, dock lite i tagen. 
Knåda degen tills den är mjuk och släpper bunken.
Täck med en bakduk  och låt jäsa ca 45 min eller till dubbel storlek. 
 
Lägg degen på ett mjölat underlag, knåda igenom lite, och dela i två bitar. 
 
Ta den ena biten och kavla ut en rektangel. Skär i mitten av degen från långsidan och där efter skär du från kortsidan så att du får jämnstora rutor.
 
I den ena änden av rutan skär du strimlor i degen ca en cm från kanten.  Bred på fyllningen på den änden som inte är strimlad, vik in kanterna och rulla så att du får den strimlade delen på ytan, böj den lite om du vill ha en halvmåne. 
Ta en ugnsform, lägg bakplåtspapper.
Sätt över gifflarna på plåten och låt dem vila ca 10-15 min.
Pensla ytan med uppvispat ägg, strö lite sesamfrön över. 
Grädda i förvärmd ugn på 200 grader tills gifflarna har fått en fin färg på ytan. 
Ca 20 minuter. 
 
Smaklig spis:)