Jag hade både aubergine och zucchini ståendes här hemma. 
Det var dags att göra någonting av dem innan dem förstörs. 
Vanlig panering, näää ! Tråkigt ! 
Västerbotten ost hemma?  näää! 
 
Men gott om feta ost hade jag däremot.
Och det var bara till att sätta igång. 
 
Tittade i kylen, skafferiet och rotade fram lite godsaker. 
 
Det blev fetaost/frö panerade auberginer och zucchini. 
 
 
Serverade dem med ruccola och ajvar/creme fraiche dipp.  
 
Och vet ni vad ? 
Det blev riktigt bra. 
 
Man måste våga prova sig fram. 
 
Recept kommer här:
Fetaost och fröpanerad  aubergine och zucchini. 
 
1 aubergine 
1 zucchini
 
Skölj  auberginen och zucchinin.  
Skiva  dem på längden i ca 1cm tjocka skivor. 
Gnid in skivorna med lite salt och förbered för paneringen. 
 
Till paneringen:
1 bit fetaost/vit ost ( min bit vägde ca 300g ) 
1 dl mjöl
1 dl solros kärnor
1 dl pumpa kärnor 
1 dl sesamfrön
3 ägg 
 
Sätt mjöl på en flat tallrik
Vispa ägg i en djup tallrik 
Smula fetaosten små smuligt, tillsätt fröna och blanda allt väl i en flat tallrik. 
 
Hätta upp olja/smör i en stekpanna. 
 
Ta en bit aburgin/squash och doppa den först i mjöl tallriken, sedan i ägg tallriken och sist i fetaost/frö blandningen.
 
Tryck till så att feta ost/fröblandningen sätter sig på aburginen/squashen. 
 
Stek på svag värme ett par minuter på varje sida. 
 
Servera med en ajvar/creme fraiche  dipp och rucola sallad
 
Ajvar/crem fraiche dipp
 
2 dl Ajvar 
1 dl creme fraiche.   
Blanda väl. 
 
Smaklig spis :)