Jag hade både aubergine och zucchini ståendes här hemma.
Det var dags att göra någonting av dem innan dem förstörs.
Vanlig panering, näää ! Tråkigt !
Västerbotten ost hemma? näää!
Men gott om feta ost hade jag däremot.
Och det var bara till att sätta igång.
Tittade i kylen, skafferiet och rotade fram lite godsaker.
Det blev fetaost/frö panerade auberginer och zucchini.
Serverade dem med ruccola och ajvar/creme fraiche dipp.
Och vet ni vad ?
Det blev riktigt bra.
Man måste våga prova sig fram.
Recept kommer här:
Fetaost och fröpanerad aubergine och zucchini.
1 aubergine
1 zucchini
Skölj auberginen och zucchinin.
Skiva dem på längden i ca 1cm tjocka skivor.
Gnid in skivorna med lite salt och förbered för paneringen.
Till paneringen:
1 bit fetaost/vit ost ( min bit vägde ca 300g )
1 dl mjöl
1 dl solros kärnor
1 dl pumpa kärnor
1 dl sesamfrön
3 ägg
Sätt mjöl på en flat tallrik
Vispa ägg i en djup tallrik
Smula fetaosten små smuligt, tillsätt fröna och blanda allt väl i en flat tallrik.
Hätta upp olja/smör i en stekpanna.
Ta en bit aburgin/squash och doppa den först i mjöl tallriken, sedan i ägg tallriken och sist i fetaost/frö blandningen.
Tryck till så att feta ost/fröblandningen sätter sig på aburginen/squashen.
Stek på svag värme ett par minuter på varje sida.
Servera med en ajvar/creme fraiche dipp och rucola sallad
Ajvar/crem fraiche dipp
2 dl Ajvar
1 dl creme fraiche.
Blanda väl.
Smaklig spis :)