Choklad ! Och Choklad ! 
Kan man få förmycket av choklad ? 
Tror inte det. Det är bara så gott ju. 

Detta är en chokladkaka täckt med ett lager ganache. 
Dekoreradoch serverad med hallon och en extra klick ganache för alla choklad älskare. 



Mäktig och rik på chokladsmak. 

Recept kommer här: 

150 g smör
3 dl socker 
1 dl kakao
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker.

Sätt ugnen på 175 grader. 

Smält smöret och ta bort det från värmen och låt svalna lite.
Ta fram en bunke.
Häll i smöret i bunken.
Tillsätt socker, vaniljsocker och kakao och blanda.
Tillsätt ett ägg i taget och rör runt.
Tillsätt vetemjöl och blanda ihop allt till en jämn smet. 

Smörj och bröa en form med avtagbara kanter, eller klä en vanlig form med bakplåtspapper. 

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 - 25 minuter. 


Låt sedan svalna helt. 

Ganache : 
200 g mörk choklad
3 dl grädde

Bryt chokladen i mindre bitar. 
Lägg sedan chokladen i en bunke.
Värm grädden i en kastrull på spisen. 
Grädden ska bli  riktigt varm med den ska inte börja koka. 

Häll sedan den varma grädden över chokladbitarna och blanda väl tills du har en len choklad smet. 

Ta ca hälften av ganachen och lägg den i en skål i kylsåpet så att den tjocknar. ( det tar sin lilla tid, någon timme) 
Den andra hälften låter du svalna på spisen. 

När den har svalnat på spisen, häller du över och stryker ut den på chokladkakan. 
Sätt in kakan sen i kylen så ganachen stelnar lite. 

Ta fram den andra skålen med ganache som har varit i kylen. Den ska nu vara tjock och krämig. 
Nu kan du antingen vispa upp den så den blir fluffig och den blir även något ljusare i sin färg.

Eller så lägger du den i en sprits påse direkt och spritsar på din chokladkaka efter tycke. 
Jag spritsade och garnerade både kakan och faten med ganache och hallon. 

Mäktigt och gott !