Cheesecake med mjölkchoklad och tryffel topping.


Hade en liten träff med väninnan och då bjöds det på cheesecake med mjölkchoklad. Mmm.. Gott ! 
Jag tycker om dem frysta  varianterna och gör dem gärna.
Kul att prova nya smaker även om jag har en favorit där med.  
Denna med mjölkchoklad är väldigt god.

 
Det du behöver för att göra en sådan cheesecake kommer här. 

Till botten:
Ca 300 g digestive kex
50-75 gram smält smör.

Fyllning:
3 ägg gulor 
3 ägg vitor
3 dl grädde ( vispad) 
200 g färskost
200 g mjölkchoklad (hackad) eller en annan av din favorit choklad. 
1 dl socker 
1 msk vaniljsocker.

Topping
200 g mjölkchoklad 
1 dl grädde 
Ca 30 g smör


Mixa kexen i en matberedare eller lägg dem i en påse och kavla över påsen tills du har fina smulor. 
Blanda ihop smulorna och de smälta smöret. 
Tryck sedan ut smuldegen jämt  i en form med avtagbara kanter. 
Jag föredrar tjock botten och puttar gärna upp smuldegen lite i kanterna. 

Fin hacka chokladen.

Ta fram en bunke.
Vispa grädden tills  den är fast. 
Ta fram en ny buke.
Blanda äggulor, färskost, socker och vaniljsocker till en jämn smet. 
Ta fram en tredje bunke och vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Du ska kunna vända upp och ner på bunken utan att skummet rör sig. 

Rör sedan ner grädden, och hackad choklad i färskostsmeten och rör tillsist i äggvitorna. 
Blanda med stora tag tills smeten är väl blandad. 

Häll sedan smeten i formen med smuldeg. 
Bred ut jämt och ställ in i frysen ca 4 timmar innan du gör toppingen. 

Tryffel topping. 
Bryt ner chokladen i en skål. 
Hätta upp grädden i en kastrull. 
Grädden ska bli riktigt varm. 

Häll sedan den varma grädden över chokladen och blanda till en slät kräm.
Tillsätt sedan smöret och blanda väl.

Låt sedan toppingen svalna innan du brer över den på din cheescake. 
Låt sedan din cheesecake vila i frysen ett par timmar till. 

Går alldeles utmärkt att göra den dagen innan servering.
Det viktigaste är att du tar fram den ca 20 minuter innan servering. 

Smaklig spis :) 






Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: